forelasning duarte

För elever - Våga ifrågasätta!

Här pratar vi om olika begrepp som rasism, främlingsfientlighet, fördomar och stereotyper. Eleverna ska kunna förstå vi och dom-tänkande och mekanismerna bakom, som generalisering och förutfattade idéer om hur grupper och människor är.

Det här är en föreläsning som bjuder in till diskussion och som belyser intoleransens och rasismens konsekvenser, och vad som händer när vi låter fördomar styra hur vi handlar. Vi diskuterar identitetsfrågor, begreppet svenskhet och kultur.

Vi lyfter upp vikten av källkritiska perspektiv och berättar om verktyg för källkritik så att ungdomarna bättre kan värdera information, tänka kritiskt och våga ifrågasätta "sanningar". Innehållet kan kombineras med olika övningsmoment beroende på vad som önskas fördjupas.

Föreläsningen lämpar sig för högstadie- och gymnasieelever.

Tid: 1,5 tim inklusive paus och frågestund.

Arvode: Enskild föreläsning 10 500 kr + moms + reseersättning, två likadana föreläsningar under ett och samma tillfälle för 12 000 kr + moms + reseersättning.

När vi kommer till skolan erbjuder vi även att tala med skolpersonalen en stund för att diskutera antirasistiskt arbete i skolan.

För mer information: [email protected] eller 08-400 219 60.


Tipsa:

  • Twitter
  • Facebook