utb kvinnosyn

Folk, familj och fosterland

En föreläsning som fokuserar på radikalnationalismens antifeminism och hoten mot hbtq-rättigheter. I en föreställningsvärld där nation och folk är ett står kärnfamiljens ideal i centrum, ihop med missionen att skapa manliga män och kvinnliga kvinnor, att kontrollera kroppar, sexualitet och reproduktionsförmåga - allt för att rädda vår framtid.

Från Nazitysklands hedersutmärkelse åt mödrar som födde ariska barn till dagens högerextrema organisationer som samlar in pengar till "årets förstfödda etniska svenskar".

I den här föreläsningen får du lära dig mer om hur synen på kvinnor, män och barn påverkas av den radikalnationalistiska ideologin och vilka konsekvenser det får för samhällsbygget. Vi belyser historisk och nutida propaganda och skärskådar den retorik som används för att försvara extremhögerns familje- och sexualpolitik.

Vi belyser även kvinnornas roll inom nazismen och högerextremismen - och visar att deras aktivism spelat en viktigare roll än många tror. Visste du till exempel att en av Sveriges första kvinnliga partiledare var brinnande nazist?

Tid: 1,5 tim, 3 tim.

Arvode: 10 500 kr, 15 000 kr + moms + reseersättning.

För mer information: [email protected] eller 08-400 219 60.


Tipsa:

  • Twitter
  • Facebook